De eerste onmoeting tussen Atomix en Doornik lokte heel wat kijklustigen, ook heel wat bezoekende supporters hebben de hele afstand gereden om getuige te zijn van een avond vol tophandbal. Sfeer en ambiance waren al verzekerd.

Al snel werd duidelijk dat supporters niet teleurgesteld zouden worden en dat het een spannende wedstrijd zou worden. In de eerste helft was het vooral het verdedigende werk van Atomix en de verschroeiende shots van Toon die de kleine voorsprong mogelijk maakte. Af en toe balverlies en gemiste schoten lieten duidelijk merken dat beide teams gespannen speelde. Ook de bezoekende coach liet merken dat de zenuwen ook bij hem aanwezig waren. Beide teams willen duidelijk graag het ticket voor BeNe League bemachtigen. Het was echter Atomix dat kon gaan rusten met een kleine voorsprong van 15-14.

Beide ploegen komen in de 2e helft duidelijk wat rustiger het veld op en er wordt meer nauwgezet gehandbald. Penaltyspecialist Levi De Leus hielt zowaar op een cruciaal moment de penalty, net als de daarop volgende rebound uit het doel. Pas halfweg de tweede helft begon de motor van Doornik wat te sputteren onder het aanvallende geweld van Blaz Rojc, die nu ook geconcentreerder speelde en afrondde. Het was Igor Beckers echter, die Doornik helemaal de hoop deed verliezen en de voorsprong verhoogde naar 2 doelpunten verschil. Doornik scheen mentaal gebroken en Atomix kon uiteindelijk nog verder uitlopen. Zo was de eindstand 33-25 een feit. Atomix staat dus met 1 been in de BeNe-League.