Het beloofde een spannende zaterdagavond te worden op 29 februari 2020. De heren van Atomix kregen Hasselt voorgeschoteld, de rechtstreekse concurrent in de komende play-downs. Vertrouwen tanken was dan ook de boodschap voor beide ploegen.

Atomix begint gretig aan de wedstrijd, maar het is Hasselt met De Beule die de score opent. In de verdedigende fase daarop pakt Wauters onmiddellijk ook de eerste 2′ tijdstraf van de wedstrijd. Geen al te rooskleurig begin voor onze heren. Atomix, in ondertal, weet de tegenploeg voldoende af te stoppen en de verwachte vroege kloof blijft uit. Het is een harde wedstrijd en beide ploegen spelen alsof hun leven – of toch het leven in BeNe League – ervan afhangt. Delfosse en Van Haesendonck laten de aanvallers van Hasselt voelen dat het menens is en Cucuz staat ook sterk in het doel. Hij ranselt er zelfs een tegenaanval van Degby uit. Aan het einde van de eerste helft staat er 14-14 op het scorebord.

Beide ploegen komen met nog meer wil uit de kleedkamer, waardoor de spanning op het veld, alsook in de tribunes, nog voelbaarder werd. Hasselt verdedigt nu iets hoger en agressiever, waardoor Atomix moeilijker kan rondspelen. Maslowski staat echter aan het kanon en kan zo een aanval prachtig afwerken met een heupschot. Atomix kan het hoofd koel houden en Hasselt wordt zenuwachtiger, waardoor het na 10 minuten opeens 20-16 staat. Tewissen, aan de kant van Atomix, en Kolak, aan Hasseltse kant, mogen elk vroeger naar de douchen voor het onreglementair afstoppen van een aanvaller: de rode kaart is onverbiddelijk en het staat nu 25-18. De buit is binnen voor Atomix, maar nog even flakkert Hasselt op met 5(!) opeenvolgende treffers van Abadie. Het is echter Delpire van Atomix die de eindstand vastlegt: 30-24

Met veel vertrouwen kan HC AtomiX de play-downs aanvangen.