Wie is HC Atomix?

HC Atomix is een Vlaams-Brabantse handbalclub die ontstaan is te Haacht. In 1974 werd de club opgericht door enkele leerkrachten en leerlingen uit de Haachtse Don Bosco school, maar sindsdien is de club nooit gestopt met groeien. Vandaag de dag heeft de club jeugdwerkingen in maar liefst 4 gemeenten:

  • Haacht
  • Keerbergen
  • Putte
  • Kampenhout

Met z’n 264 actieve leden staat Atomix in de top 5 van grootste clubs op vlak van ledenaantal in België. De club heeft een groot aanbod aan ploegen waaronder een herenploeg die zal aantreden in de 1ste Nationale reeks, een damesploeg in de 2de Nationale reeks en meer dan 10 jeugdploegen waar kinderen vanaf 6 jaar terecht kunnen.

Atomix & studeren
=
 Gouden combinatie

Atomix en hogere studies, het blijkt een geslaagde combinatie te zijn. De laatste jaren heeft de club alles op alles gezet om terug aan te kunnen treden in de hoogste afdeling in België. Hiervoor rekende het op talentvolle en ambitieuze jeugd, gesteund door enkele ervaren spelers. Dat de ploeg extreem jong is, bewijzen de cijfers. Maar liefst 11 van de 14 spelers uit de eerste ploeg zijn jonger dan 24 jaar.

Doordat de club zich dichtbij universiteitssteden Leuven en Brussel bevindt, kunnen de jeugdige spelers de sport combineren met hun hogere studies. Binnen de eerste ploeg bevinden zich onder andere studenten geneeskunde, burgerlijk ingenieur, industrieel ingenieur, bio-ingenieur, psychologie en bewegingswetenschappen.