Op 15 februari 2020 ontving HC AtomiX het team dat momenteel de 3e plaats bekleedt in de rangschikking: Herpertz Bevo HC. Onze jonge ploeg was duidelijk gebeten om zich te bewijzen tegen de Noorderlingen en die laatste zullen het geweten hebben.

Het is De Vis die de 2x score opent in de 2e minuut, maar Vandenbeucken maakt ook 2x gelijk, een tendens die zich voort zal zetten tot halverwege de eerste helft. Wauters laat de netten van het Nederlandse team trillen met een aantal meesterlijk afgewerkte tegenaanvallen en Maslowski doet ook een bijdrage vanop de 2e lijn. Hij begaat echter een verdedigende fout en Atomix moet 2 minuten in ondertal en Bevo maakt hier gretig gebruik van. In de 20e minuut staat het zo 8 -12 en Atomix moet achtervolgen. Cucuz belet Bevo echter om verder uit te lopen door zijn sterke elan van eerder verder te zetten. Uiteindelijk gaan we rusten met 12-17, de opdracht voor Atomix is duidelijk.

Atomix komt dapper uit de kleedkamer en is duidelijk niet onder de indruk van het Nederlandse handbalgeweld. Maslowski scoort nogmaals 2x achtereen en Bisschop rondt de tegenaanval, na een prachtige pass van Cucuz, op magistrale wijze af. Ook bij gestructureerde aanvallen is Atomix bij de pinken en Delpire prikt zo ook zijn doelpunt op het scorebord. De minuten tikken verder en Atomix komt dichterbij, na 13 minuten spelen staat het 19-20. Vandenbeucken gunt de overwinning niet aan de thuisploeg en laat Bevo met 2 punten uitlopen.

De slotfase verdient een aparte paragrafe. In minuut 28 staat het 24-27 en Atomix staat voor een schijnbaar onmogelijke opdracht. Van Haesendonck en De Vis scoren in sneltempo en opeens lijkt alles mogelijk. Bevo doet zijn best om tijd te rekken en te verspillen en slagen hier bijna in. Het scheidsrechtersduo reageert uiteindelijk toch, waardoor er enkele verwarrende situaties ontstaan: tijd bijtellen? En hoeveel? Uiteindelijk rondt Delfosse een snelle aanval succesvol af: 27-27. Of toch niet? Veel verwarring, waarbij Atomix zich de overwinning toe-eigent, dan Bevo. De officials beslissen uiteindelijk in het voordeel van Bevo: eindstand dus 26-27 na een regelrechte thriller.

1 Cedric Henderix (D) 1 Bram van Grunsven (D)
2 Toon De Vis 2 Sybrin Stijweg
23 Filip Anguelov 6 Daniel Eggert
5 Wouter Schroven 7 Martijn Poot
6 Igor Beckers 9 Nick de Kuyper
8 Merlijn Wauters 10 Jordin van Berlo
9 Laurent Delfosse 11 Niels Poot
11 Brent Tewissen 14 Max de Lange
15 Gaëtan Van Haesendonck 15 Kobe Serras
16 Levi De Leus (D) 16 Arjan Versteijnen (D)
21 Piotr Maslowski 18 Jeroen van den Beucken
22 Louis Delpire 19 Nick van den Beucken
24 Rens Hellemans 23 Niek Jordens
30 Matthias Claes 25 Yme Bertels
33 Bert Bisschop 26 Guus van den Heuvel
70 Milan Cucuz (D) 31 Martijn ten Velde (D)
79 Dario Polman