Atomix telt in totaal 3 seniorenploegen bij de heren actief in verschillende niveaus:

  • BeneLeague

  • Liga 1

  • Regionale

Het doel hiermee is om voor elke handballiefhebber een geschikte omgeving te kunnen bieden naar gelang zijn ambities. 

BeNeLeague: Prestigeploeg

De BeNe League, of Heren 1 ploeg, van HC Atomix is onze prestigeploeg. Zij treden in seizoen 2019-2020 aan in de BeNe League. Dit is de absolute top van Nederland en Luxemburg en meteen ook het hoogste niveau haalbaar voor een Belgische club. 

Een aantal jaren geleden zakte Atomix weg uit 1e nationale, na een aantal mindere seizoenen, naar 2e nationale. Een spetterende remonte van de laatste 3 jaren leidde er echter toe dat de herenploeg van HC Atomix  terug kan aantreden in de hoogste divisie.

De prestigeploeg bulkt van het eigen talent, met op een paar cruciale posities nog extra versterkt met aanwinsten van elder in België en Europa. Een efficiënt jeugdbeleid, geleid door gediplomeerde jeugdtrainers, heeft dan ook zijn vruchten afgeworpen. 

Talent met ambitie bij de jeugdploegen kan dan ook uitkijken naar een mogelijke selectie bij de prestigeploeg, geleid door succescoach Lars Bertels. Hopelijk zijn ze opnieuw de #goeisteploeg.

Liga 1: Opleidingsploeg

De Liga ploeg, ook vaak naar verwezen als de heren 2, is in feite onze opleidingsploeg. Jeugdspelers die te oud zijn om nog in de jeugdreeksen mee te draaien, kunnen in deze ploeg terecht om nog verder te groeien en te rijpen, zodat een vlotte overgang naar eventueel de heren 1 mogelijk is.

Talent, vergezeld van een gezonde portie ambitie, zijn key in deze ploeg. Er is namelijk een vlotte samenwerking met de heren 1, waarbij enkele spelers, na overleg tussen trainers van beide ploegen, kunnen meetrainen met de prestigeploeg. Zo krijgt talent de kans door sportieve inzet zich in de kijker te spelen en zo misschien een felbegeerd plaatsje te veroveren in de BeNe League.

Naast jong talent is er ook plaats voor meer ervaren spelers, die graag nog op niveau kunnen/willen meedraaien. Dit komt ook de jongelingen ten goede, die zo de kans krijgen om te leren en een graantje van deze kennis en ervaring mee te pikken.

De opleidingsploeg verdient dan ook één van de beste toptrainers van België: Gerrit Vertommen.

Regio: recreatieploeg

Uiteraard vergeten we bij Atomix niet dat sommigen minder competitief zijn. Voor hen die het graag wat rustiger aan doen, of liever geen zware verplichtingen aangaan omwille van verscheidene redenen, heeft Atomix dan ook een regionale ploeg.

Sfeer en kameraderie staan dan ook centraal in deze ploeg. Tot de realisatie gekomen dat de leeftijd je uiteindelijk toch inhaalt? Herstellend van een blessure? Omwille van professionele of familiale redenen kan je geen 3x trainen? Geen nood, dan vind je bij deze ploeg zeker een plek.

Vergis je echter niet: ambitie is er toch zeker aanwezig en winnen is altijd het doel. De overwinningen zijn echter niet het resultaat van een instensieve training of gaat ten koste van het privéleven. Bovendien is de derde helft altijd plezanter en smaakt het drankje achteraf des te zoeter na een overwinning!