Jeugdbeleid

De jeugdwerking van HC Atomix heeft al voornamelijk doel het combineren van spelplezier en competitiviteit.

Enerzijds is er dus het combineren van deze twee belangrijke elementen. Reeds vanaf de jongste leeftijdscategorie worden er toernooien georganiseerd zodat de spelers reeds van jongs af aan een gezonde competitiviteit creëren. Dit mag echter niet ten koste gaan van het spelplezier: winnen is leuk of soms belangrijk, maar bij de allerjongsten krijgt iedereen altijd alle kansen om zich te bewijzen – en dit in elke fractie van de club. Vanaf latere leeftijd -rond de U16 – worden de talenten gestimuleerd om nog verder door te groeien, bijvoorbeeld door hen ook al mee te laten trainen met een hogere leeftijdscategorie, eventueel zelfs wedstrijden mee te spelen. Ook de keuze van de trainer en/of coach is hierin van groot belang. HC Atomix streeft ernaar om steeds kwaliteitsvolle trainers aan te trekken of binnen de club op te leiden, zodat de spelers hun volledig potentieel kunnen ontplooien, wat ook al reeds vruchten heeft geworpen. Het bewijs hiervan is onze prestatieploeg.

Vanaf deze leeftijden, i.e. U16 en ouder, wordt de competitiviteit steeds belangrijker, maar mag nog steeds niet volledig ten koste van het plezier gaan. Bij wedstrijden die de ploegen kunnen of moeten winnen, wordt dan ook alles uit de kast gehaald om de overwinning veilig te stellen, waardoor eventueel minder getalenteerde spelers op deze wedstrijd minder speeltijd krijgen. Dit wordt natuurlijk zo weinig mogelijk gedaan.
Het is echter bij onze seniorenploegen, zowel de dames als de heren, dat het competitieve – lees winnen – belangrijker wordt.

Voor de uitgebreide versie van het jeugdbeleidsplan kan je op de pagina terecht door op deze tekst te klikken. 

Jeugdploegen

Atomix heeft verschillende jeugdploegen in elke jeugdcategorie van de Vlaamse Handbal Vereniging (VHV) ingescreven. Volgende leeftijdscategorieën zijn ingeschreven bij HC Atomix:

  • Jongens 18 (J18)
  • Meisjes 17 (M17)
  • Meisjes 15 (M15)
  • Meisjes 13 (M13)
  • Gemengd tot 14 jaar (U14)
  • Gemengd tot 12 jaar (U12)
  • Gemengd tot 10 jaar (U10)
  • Gemengd tot 8 jaar (U8), zij spelen enkel toernooien.