De eerste wedstrijd van de terugronde in de BeNe-League is op papier een haalbare kaart. Atomix heeft met Piotr Maslowski een extra versterking binnen gehaald, terwijl aan de kant van Tongeren sterspelers Qerimi en Bolaers geblesseerd op de bank moeten blijven.

Tongeren opent de score, maar Delfosse zorgt al snel voor de gelijkmaker en na een prachtige onderschepping met tegenaanval van Maslowski komt Atomix op een kleine voorsprong. In de 5e minuut krijgen zowel Tongeren, voor een nogal onorthodoxe verdedigingsmethode, en Delfosse, voor het verhinderen van een counter, 2 minuten tijdstraf. Het is echter Tongeren die na 2 minuten er beter uitkomt en maakt de achterstand goed met 4-4. De eerste 20 minuten is het zeer gelijk opgaand en het staat 9-10, met dank aan Beckers, Schroven, De Vis en Bliuvas. Net voor de rust kan Tongeren een diepere kloof slaan waardoor Atomix zenuwachtiger begint te spelen en de kloof gestaag groter wordt. We gaan rusten bij 11-16, hopelijk kunnen onze jongens het hoofd koel houden in de 2e helft.

Het is opnieuw Tongeren die de score opent, maar De Vis en Schroven tonen minstens even trefzeker. Met 3 achtereenvolgende treffers doet Schroven ons even dromen van gelijk te komen met Tongeren. 12 minuten ver en Beckers scoort een doelpunt dat ingekaderd mag worden: blindelings achter de rug en de keeper moet er naar kijken. Ook Milan Cucuz staat op dit moment sterk te keepen en ranselt 2 open kansen achtereen uit het doel. Tongeren blijft al die tijd wel tegenscoren waardoor er weinig vooruitgang wordt geboekt. Atomix raakt nu echter steeds moeilijker doorheen de Tongerse muur. Maslowski scoort, maar mist even later een tegenaanval, hetgeen de teneur van de wedstrijd wordt. Kansen worden niet benut en de verdediging is niet op elkaar ingesteld, wat ervoor zorgt dat na 18 minuten spelen de score 19-27 op het bord prijkt. Atomix probeert te achtervolgen, maar Tongeren is duidelijk mentaal ook sterker, waardoor het verder uitloopt. De wedstrijd lijkt te eindigen op 22-33, maar Vadeghinste legt op het fluitsignaal de eindstand nog vast: 23-33.