AtomiX hoopte tegen Aalsmeer zijn tweede overwinning te behalen. De tribunes waren mooi volgelopen de meisjes van Move Libre brachten een wervelden show.

AtomIX begon goed aan de match. Via een heroptredende Toon DeVis werd de score geopend. Samir Benghane liet al snel zijn kunnen zien. Het ging de eerste tien minuten op en neer. Laurent Delfosse op rechter opbouwer en Nico DeBlauw op penalty hielden de bordjes in evenwicht. Toen coach Bertels zijn basis ploeg begon te wisselen, liep Aalsmeer weg van de thuisploeg. Benghane was te sterk voor de centrale verdedigers. Hij scoorde, liet scoren en versierde penalty’s. Hierdoor stond het na 23 minuten 6-13. Enkel Wouter Schroven en Merlijn Wauters speelden op niveau. De Haachtse schutters faalden keer op keer. Zo werd er gerust met 10-18.

In de tweede helft begon AtomiX aan zijn achterstand te knagen. De verdediging begon beter te functioneren en via breaks van Bisschop en Hellemans kwam de thiuisploeg dichterbij. Delfosse scoorde nog 2x. Via een magistrale lange bal verschalkte Cucuz de Hollandse doelman. Zo stond het plots 17-21 in de 8ste minuut. De Hollandse verdediging begaf echter niet. Via de aalvlugge Mik scoorde Aalsmeer nog tweemaal op tegenaanval. Wouter Schroven en Merlijn Wauters bleven erin geloven, maar kregen AtomiX niet meer langszij. De harde 26-32 cijfers waren duidelijk te zwaar voor de goed spelende thuisploeg. Mits een beter afwerking had er voor de Belgen meer ingezeten.