AtomiX kende een topstart van het seizoen. Ondanks de Covidcrisis konden onze heren de punten thuis houden. Het was meteen de vuurdoop in de competitie voor coach Bogdan Janiszewski en de sterk gewijzigde kern.

De start van de wedstrijd was nog wat zenuwachtig: Tongeren verdedigde gretig en Atomix vond moeilijk het net. De Vis zorgde echter dat de achterstand te groot werd. Hij moest echter het terrein verlaten voor verzorgen. De toch talrijk opgedaagde supports zouden een spannende wedstrijd te zien krijgen. Na 10′ stond het 4-5. Een korte time-out doet wonderen en AtomiX lijkt zich beter te organiseren. O.l.v. een sterke Maslowski, die samen met Schroven en Nesovanovic een sterke driehoek vormden zag Atomix zijn kansen stijgen. Tongeren is echter een ervaren rot en geeft niet zomaar op. Qerimi en Devisch houden Tongeren nog een tijd aan de leiding, maar uiteindelijk gaan we toch rusten met 16 – 14 in het voordeel van onze heren.

De 2e helft beloofde nog meer spanning: AtomiX wil de leiding houden en Tongeren zal kosten wat kost zich de overwinning willen toe-eigenenen. De opbouw van Atomix blijkt echter steeds beter te draaien en een sterke keepende De Grave houdt de netten schoon. Ook de snelheid van Doms en Claes zorgen ervoor dat elke aanvallende fout van Tongeren genadeloos afgestraft wordt. AtomiX komt na de rust niet meer op achterstand en legt de eindstand 34 – 30 vast.

Hoe de competitie verder zal evolueren zal van de situatie afhangen. Onze jongens van Atomix hebben laten zien dat ze er in ieder geval klaar voor zijn.