Atomix had met Sporting Pelt een topploeg geloot in de 1/8 finale van de beker van België.  De jongens van coaches Vonckx en Lievens hadden moed geput uit de goede 2de helft tegen Bevo en begonnen in tegenstelling tot in de competiewedstrijd enkele weken gelden complexloos en vol overgave aan de wedstrijd.  Onder impuls van een vlot scorende Ribeiro en een sterk keepende Schreurs liep Atomix tot 6-4 uit na 10 minuten.  Pelt strafte via de pijlsnelle Falcke enkel foutjes af waardoor Pelt na 19 minuten 10-10 gelijkmaakte.  Jeroen Driesen kwam goed in en Atomix nam weer 2 doelpunten voorgift.  Aan het einde van de 1ste helft kende Pelt een sterke periode.  Onder impuls van een zeer beweeglijke Robbe Spooren wezen de bordjes aan de rust 16-19 aan in het voordeel van Pelt.  Na 7 minuten in de 2de helft speelde Pelt een maximale voorsprong van 19-23 bij elkaar.  De zeer offensieve Atomix verdediging met een hardwerkende Claes in de punt begon dan beter te renderen, ook Schreurs deed met enkele mooie parades de wedstrijd terug kantelen.  Atomix leidde op 2 minuten van het einde met 29-28.  Atomix voelde dat het erin zat en werd hierin gesteund door een fanatieke thuisaanhang in een echte cupsfeer.  Oa. een misser en een balverlies verhinderden een stunt.  Pelt kon op ervaring met 30-31 de overwinning binnenhalen en bekert verder.  Proficiat aan het hele team voor deze prestatie.  Dit was zeker een referentiematch om verder op te bouwen.

Atomix: Schreurs, De Grave, Dedobbeleer, Beckers 4, Heleven, Wauters 3/1, Snoecx, Da Silva Ribeiro 7/1, Almeida 6, Mulder, Driessen 6, Claes, Daniels, Luypaert 4, Anguelov, Van Bastelaere

SP Pelt: Van Leeuwen, Deekens, Denert, Falke 6, Stollman 1, Lambrecht 1, D Vandebeeck 4, L Vandebeeck 2, Spooren 6, Tasevski, Konitz, Schoenaker, Delpire 1, Van Haesendonck 5, Vossen 1, Köhlen 4/2.