Verslag B12 (Boys 12)

26 december

na de kerstkalkoen was het eindelijk tijd om naar Lund af te reizen. Om 1h00 ’s nachts vertrok de bus aan de parking van de sporthal van Keerbergen en na een tussenstop in Antwerpen om de B12 spelers van Schoten op te pikken ging het gezwind richting Duitsland. Met de Ferry waren we zo in Denemarken en dan was het nog een kort stukje rijden naar Zweden. Nadat iedereen zich heeft geïnstalleerd in de school en alle bedjes zijn gespreid gaan we samen eten in de “Polhemskolan”… hotdogs met puree! Als afsluiter van de dag gaan we samen naar de openingsceremonie kijken…maar eerlijk…dat was “gene vette” dit jaar. Een paar valse zangeressen en een stel acrobaten van het zevende knoopsgat…hopelijk volgend jaar terug beter. Hierna snel naar bed want morgen staan de eerste wedstrijden op het programma.

27 december

Twee wedstrijden vandaag: tegen IK Sävenhof en Ankaret. De eerste match tegen Sävenhof eindigt op een gelijkspel. Joepi… onze eerste punten zijn binnen! De tweede match is er een op het scherp van de snee …  met energieke Atomix supporters op post! Onze eerste overwinning in Lund is een feit, na een fel  bevochten duel winnen we met 14-13.

28 december

Ook vandaag staan er twee wedstrijden op het programma, o.a. tegen de leider in de groep.De eerste match tegen OV Helsingborg wordt na 5 minuten stil gelegd door een brandalarm! Dat hadden we nog niet meegemaakt. Gelukkig is er geen echte brand maar nadat we eerst 20 minuten buiten hebben gestaan (bij 0°C) moeten we daarna nog bijna 30 minuten wachten alvorens de wedstrijd kan worden verder gezet. Het ritme is gebroken en we verliezen de match met 22-13, een score die zwaarder lijkt dan de prestatie van onze jongens. Als laatste wedstrijd moeten we tegen de leider in de groep, Ystads. Een zeer sterke ploeg met grote , potige spelers. Maar we spelen een dijk van een wedstrijd en een groot deel van de wedstrijd houden we gelijke tred. Op het einde schakelt Ystads een versnelling hoger en wordt het nog 11-17. We sluiten de groepswedstrijden af met een mooie gedeelde 3e plaats. ’s Avond gaan we zijn allen kijken naar een wedstrijd van de eerste ploeg van Lund. Tophandbal!

29 december

Vandaag staat de 1/8 finale op het programma en die spelen we tegen een Duitse ploeg uit Hamburg. Wat een topmatch spelen we hier! Het kan alle kanten op en het verschil zit in de details. Jammer genoeg staat dame Fortuna een aantal keren niet aan onze kant en verliezen we de wedstrijd met 1 puntje, 17-16 is de eindscore. De eerste minuten na de wedstrijd is iedereen zwaar teleurgesteld, er zat zeker een plaats in de 1/4 finale in, maar na een peptalk van de coaches verlaat iedereen met opgeheven hoofd de sporthal. Om het tornooi af te sluiten gaan we zijn allen zwemmen in Lund (wat en mooi zwembad hebben ze daar!) en een hamburger eten in de Burger King. Een aantal spelers gaan nog naar de dames van Lund kijken en de rest speelt samen met Annick en Peggy spelletjes in de school.

30 december
Inpakken en wegwezen! Een vroeg ontbijt en een rustige busrit later zijn we tegen 22h00 terug in Keerbergen en kan iedereen zich gaan klaarmaken voor de eindejaarsfeesten. Lundaspelen 2019 was weeral een zeer geslaagde editie en we kijken nu al uit naar volgend jaar!