Atomix en Handbalclub Houten, beide clubs vorig seizoen gepromoveerd naar BeNeLeague, stonden deze avond tegenover elkaar. Beide clubs staan onderaan de rangschikking dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Atomix wil koste wat kost punten halen en deze wedstrijd is de uitgelezen kans om zich te bewijzen.

Delfosse opent voor Atomix onmiddellijk de score, maar Houten kan snel op voorsprong komen. Het is duidelijk een nek aan nek race en beide clubs geven het publiek waar voor hun geld. Atomix speelt gecontroleerd en gretig en komt aan de leiding met 5-4 in de 14e minuut. De ploeg, die ook in verdediging hard verdedigd, wordt echter geteisterd door een aantal tijdstraffen. Houten komt zelfs over Atomix door o.a. een trefzekere Teeuwissen: het staat 6-8 met nog 10 minuten te gaan. De thuisploeg blijft niet bij de pakken zitten en tilt zijn spel naar een hoger niveau. Cucuz ranselt met het been een penalty uit de bovenhoek en Bisschop kan meermaals tegenprikken met een snelle counter. We gaan uiteindelijk rusten met 14-12.

De teams komen mogelijks nog gretiger uit de kleedkamers, maar het is Houten die dit ook kan verzilveren: de voorsprong van Atomix wordt onmiddellijk uitgeveegd en komt zelfs terug op voorsprong. De tandem Maslowski, center, en Vanhaesendonck, pivot, doet zijn werk en kan een aantal penalties bekomen: na ca. 10 minuten staat het nog echter steeds 16-16 gelijk. De verdediging van Atomix wordt steeds efficiënter en het is vooral Bisschop die hiervan kan profiteren: met 3 treffers op rij zorgt hij voor een stevige voorsprong in combinatie met De Vis, die de doelpunten vanuit opbouwlijn maakt. Het staat nu 22-16 met nog een dikke 10 minuten te gaan. Bij Houten proberen Hoefnagels en De Jonge het tij nog te keren, maar het dappere Houten komt niet meer in de buurt, dankzij een evenzeer sterk keepende De Leus bij Atomix. Van Haesendonck (Atomix) en De Bok (Houten) leggen uiteindelijk de eindscore vast in de laaste minuut: 30-23.